Apero hapje met brie, honing en tijm

Gepubliceerdin Recepten

Kerstavond, Pasen of gewoon een gezellig avondje voor de buis? Met dit lekkere apero hapje met brie, honing en tijm doe je niets verkeerd. Simpel en lekker!

Zeker op momenten waarbij je ofwel niet veel tijd hebt, ofwel niet veel zin hebt om uitgebreid te koken is dit apero hapje een schot in de roos.

Pasteigebakjes met brie, honing en tijm

Apero hapje met brie, honing en tijmBenodigdheden

Voor 4 personen:

  • 4 pasteibakjes (of 12 mini)
  • 1 romige brie
  • 3 eetlepels honing
  • 4 takjes verse tijm

Bereidingswijze apero hapje

  1. Verwarm de oven voor, zoals aangegeven op de verpakking van de pasteibakjes. Leg ook bakpapier op je ovenplaat.
  2. Vul de pasteibakjes met stukjes brie. Steek ze gerust flink vol, want wanneer de brie smelt, zakt die wel wat in.
  3. Wanneer de oven warm genoeg is, plaats je de ovenplaat met de pasteibakjes in de oven. Laat ze daar 15 minuten in staan, tot wanneer de brie gesmolten is en de gebakjes warm en knapperig zijn.
  4. Als afwerking druppel je wat honing over de gebakjes en rits je de tijm van de takjes en strooi je ze over de gebakjes.

Apero hapje met brie, honing en tijm

Eet ze op nu ze nog warm zijn 😉

P.S. Na dit lekkere hapje is een heerlijke tomatensoep zeker een aanrader!