Chocoladefondue

Geplaatst op mei 25, 2016 in Desserts, Tips

Ben je op zoek naar een origineel dessert? Dan is chocoladefondue zeker een leuk idee. Het lijkt misschien een atypisch dessert, en dat is het ook. Maar daarom niet minder geschikt. Zeker als je kiest voor exotischer fruit (in de zomer).

Chocoladefondue

Chocoladefondue voorbereiden

Op zich is er niet veel werk aan chocoladefondue, maar dit dessert vraagt toch ook wel enige voorbereiding.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Een chocoladefondue set  
  • Minstens 4 soorten fruit. Denk daarbij aan de traditionele zoals appel, peer, druiven. Maar ook aan de wat zomerse en exotische zoals ananas, mango, meloen, aardbei, framboos,…
  • Marshmallows. Daarvoor kan je zelfs een kaarsje apart op tafel zetten om ze te warmen, zodat ze lekker smeuïg worden.
  • Chocolade, natuurlijk. Als je verschillende chocoladefondue potjes hebt, kan je ook verschillende chocoladesoorten aanbieden (witte, melk- en zwarte chocolade bijvoorbeeld)
  • Eventueel wat speculoos koekjes, vingerkoekjes of andere koeken.

 

Chocoladefondue als dessert

Het is wel zo dat chocoladefondue redelijk zwaar is. Daarom wacht je best een tijdje na het hoofdgerecht, als je opteert om chocoladefondue als dessert te serveren. Drink nog op ’t gemak een glaasje. Als je merkt dat het eten redelijk gezakt is, start dan met het smelten van de chocolade. Want hou er wel rekening mee dat dit ook even duurt natuurlijk.

Bij de meeste fondue sets zitten er 4 vorkjes. Heb je vorkjes te kort, dan kan je evengoed gewone vorkjes gebruiken. Tandenstokertjes zijn niet echt aan te raden, omdat je er makkelijk je stuk fruit mee verliest in de chocolade. Tenzij je dat natuurlijk niet erg vindt om meer chocolade dan fruit te eten per hap 😉

 

Tips

  • Wanneer je chocolade smelt, kan je er naar wens ook altijd wat room (of melk) bij doen. Of kokosmelk!
  • Als je chocolade volledig gesmolten is, blaas je best je kaarsje uit. Anders kan de chocolade verbranden
  • Een chocoladefontein is ook leuk, maar meer kuiswerk achteraf
  • Een potje slagroom op tafel zal ook wel smaken!
  • Chocoladefondue gaat goed samen met een glas rode wijn of een glas Baileys.