Een gebraden kip snijden doe je zo

Geplaatst op okt 3, 2016 in Tips

Een gebraden kip smaakt heerlijk. Van de geur alleen al komt het water je in de mond te staan. Maar dan ligt hij daar, de gebraden kip. Hoe begin je daar nu aan om die op te eten?

Zo haal je het meeste uit je gebraden kip

gebraden kip snijdenEerst en vooral leg je de gebraden kip op een propere snijplank, daarna:

 

1. hou je de kip stil met een vork, snij met je mes door het vel en langs een bil. Snij ook door het “heupgewricht”, zodat de bil loskomt van het lichaam. Doe dit ook aan de andere kant.

 

 

 

2. Leg dan je kippenbil met de velkant naar beneden op je snijplank en snij tussen de kippenbout en de ‘dij’. Herhaal ook aan de andere kant.

 

 

 

 

3. Vervolgens snij je de kippenborst eraf. Snij hiervoor horizontaal tegen de ‘basis’ van de kip.

 

 

 

 

4. Hou dan je kip opnieuw vast met de vork, en snij de kippenborst langs het borstbeen. Herhaal ook aan de andere kant van het borstbeen.

 

 

 

5. Daarna kan je nog de kippenvleugels afsnijden, en op eten!

 

 

 

Belangrijk hierbij is dat je een goed keukenmes hebt. Er bestaan uiteraard ook speciale scharen hiervoor, maar vraag jezelf dan af of de aankoop van zo’n schaar opweegt tegen het aantal keer dat je een gebraden kip eet.