Havermout pannenkoeken

Geplaatst op okt 14, 2016 in Desserts, Recepten

Als ontbijt of als dessert, het kan allemaal. De havermout pannenkoeken bieden veel mogelijkheden. Door er extra’s zoals fruit of zoetigheid aan toe te voegen, kies je voor een gezond ontbijt of een atypisch dessert…

Benodigdheden Havermout pannenkoeken benodigdheden

  • 1 kopje havermout
  • melk
  • een ei

Zo, dat is niet veel en hebben de meesten wel ergens in de kast steken. En nu… bakken maar!

Havermoutpannenkoeken maken

1. Neem je kopje en doe er havermout in, niet boordevol want er moet nog melk bij. Doe er zoveel in als je zelf wil.

2. Voeg daarna melk toe, zodat alle havermout netjes onder staat. Laat weken.

3. Daarna neem je een ei en voeg je dat bij je havermout met melk. Roer alles goed door elkaar.

4. Zet vervolgens je pan op het vuur met wat olijfolie of bakboter, en giet je havermoutbrei in de pan. Laat goed bakken.

Opdienen kan je met confituur, suiker,…

Havermout pannenkoeken met appel

Tip: Bak er wat appeltjes of banaan bij. Kan niet missen!