Pasta met geitenkaas

Geplaatst op apr 2, 2016 in Recepten

Wie zot is van pasta en van geitenkaas (zoals mezelf), smult bij het zien van deze titel. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alsook de extra ingrediënten en extra’s die je kan toevoegen. In dit recept koos ik voor hesp.

Dit gerechtje heb ik eigenlijk met wat restjes gemaakt. De koelkast was zo goed als leeg. En ik had geen zin om naar de winkel te gaan. Dus dit gerecht kan je wel onder de noemer ‘budgetgerecht’ steken 😉

Pasta met geitenkaas dus!

Pasta met geitenkaas en hesp

Wat heb je nodig?

Voor de pasta met geitenkaas heb je volgende zaken nodig (en dat is echt niet veel):

  • Een ovenschotel
  • Pasta (ik koos voor dikke tagliatelle)
  • Geitenkaas (in zo’n rolletje)
  • Hesp (met spek zal dit ook lekker zijn!)

 

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta.
  2. Leg op de bodem van de ovenschotel een schel hesp.
  3. Doe de pasta in de ovenschotel (op de hesp).
  4. Leg nu schijfjes geitenkaas op de pasta.
  5. Leg daarboven weer een schel hesp.
  6. Werk af met nog enkele schijfjes geitenkaas.
  7. En nu in de oven! (tot de geitenkaas goed gesmolten is)

Smakelijk!

 

Ander pasta gerechtje?

Wat denk je van pasta met chipolata en worteltjes? Met deze drie ingrediënten kan je niet veel missen. Simpel en toch lekker! Zeker als je de schotel even onder grill zet, zodat er een lekker korstje op komt. En de schotel is ook nog eens makkelijk om te maken! Ontdek hier het overheerlijke pastaschotel recept >