Halloween cocktail

Gepubliceerdin Cocktails

Het is nu de periode van pompoenen, hooibalen en vogelverschrikkers in je voortuin. Jawel, het is weer Halloween. De periode waarin alles griezelig moet zijn en je enige doel is om een ander te doen schrikken. In deze periode vraag je jezelf ook af hoe je je hapjes er kan laten uitzien als insecten en afgesneden vingers. En hoe je een lekkere Halloween cocktail maakt, die niet cliché is.

Mijn voorstel: een slijmerig, groen brouwsel dat eruit ziet als een duivels heksenbrouwsel.

Chartreuse is dan een voor de hand liggende keuze, door de groene kleur. Daarna voeg je een beetje gin toe voor de diepte en munt om de kruidige smaak van de Chartreuse te versterken. Gevolgd door limoen voor duivelse zuurheid en simpele siroop om de citrus te balanceren.

Dit brouwsel samen met zwarte boba tapioca ballen leek me wel voldoende. Maar toen besloot ik er nog een paar lepels Aperol aan te te voegen, in de hoop dat het er zou uitzien als een laagje bloed. Helaas zakte alles in strepen naar de bodem. De lelijkheid daarvan deed m’n maag wel keren – opzet geslaagd?

Serveer de Halloween cocktail met een groot rietje en enkele bijpassende Halloween hapjes. Op die manier voel je je stijlvol én griezelig tegelijk. Wat wil je nog meer op Halloween? (behalve dan een kussensloop vol snoepgoed!)

Halloween cocktail ingrediënten (voor 4 personen)

1/2 kopje (zwarte) tapioca balletjes
1/4 kopje suiker
20 verse munt blaadjes
120 ml groene chartreuse
120 ml gin
120 ml vers limoensap
120 ml siroop
30 ml Aperol (of Campari)

 

Cocktail gerief nodig?