Tip: aangebakken pan schoonmaken

Gepubliceerdin Info, Tips

Iedereen die regelmatig in de keuken staat, kwam het al eens tegen. Je bent bezig met 3 dingen tegelijk, en oeps! Je pan is aangebakken. Een aangebakken pan schoonmaken is geen cadeau. Daarom vind je hier enkele tips en tricks om het wat makkelijker te maken.

aangebakken-pan-schoonmaken

Zout
Neem je pan en doe er redelijk wat zout in. Vul deze dan voor 1/3 met water. Breng het water aan de kook en laat de pan met het zoutwater 15 minuten op het vuur staan. Als je het vervuilde water daarna weggooit, is de pan weer helemaal schoon.

Aardappelschillen
Maakte je een gerecht met aardappelen? Gooi die schillen dan niet meteen in de compostbak. Kook wat van je aardappelschillen met een bodempje water in de aangekoekte pan. Als je dat even laat koken, was je de pan in no-time af!

Vaatwastablet
Heb je een vaatwas thuis? Dan heb je zeker ook vaatwastabletten in je keukenkast liggen. Doe een laagje warm water met een vaatwastablet in de aangekoekte pan. Laat dit een nachtje staan en maak hem schoon met een afwasborstel.

Soda
Een aangebakken pan is gemakkelijk schoon te krijgen door er water met soda in te koken. Laat het mengsel 10 minuten koken en laat de pan een nachtje met het water staan. Was daarna de pan op de normale manier af. Deze tip kun je beter niet gebruiken bij aluminium pannen.

Cola
Staat er Cola in je koelkast? En heb je een aangebakken pan? Veeg dan die triestige blik van je gezicht. Neem de Cola en giet een laagje in de aangebakken pan. Laat dit even werken en was je pan zoals je dat altijd doet. Je zult zien dat je pan weer mooi schoon wordt!