Maaltijdbox

Gepubliceerdin Info, Tips, Voeding

Je kent ze wel, de maaltijdboxen. Van HelloFresh en Smartmat. De twee bekendste. Maar wist je dat er nog veel meer zijn? Een handig overzicht vind je op maaltijdboxen.net.

Het concept van het laten thuis bezorgen van verse boodschappen die geschikt zijn om een complete maaltijd mee te koken bestaat nog niet zo lang. Hellofresh was het eerste bedrijf dat succesvol van start is gegaan met de maaltijdbox. Ondertussen zijn er vele landelijke aanbieders bijgekomen.

Waarom een maaltijdbox?

Hieronder geef ik je enkele voordelen van maaltijdboxen:

  • Je hoeft geen boodschappen meer te doen
  • Je krijgt groenten en fruit voorgeschoteld die je anders nooit zou kopen
  • Je leert nieuwe smaken kennen
  • Je hebt geen overschotten meer (die je na enkele dagen toch in de vuilnisbak belanden)
  • Je eet gezonder

En meestal zijn de groenten en het fruit ook afgestemd op de seizoenen!

maaltijdbox

Ruime keuze

Waar er vroeger een beperkte keuze was, heb je nu een overvloed aan keuze van maaltijdboxen. Zowel voor vegetariërs, veganisten, gezinnen met kids, … is er voldoende keuze. De boxen passen zich ook aan gelegenheden aan. Zo heb je met Kerst en Pasen “feestelijke” maaltijdboxen. Helemaal aangepast aan jouw noden dus! Lekker handig 🙂

Zo zijn de gerecht ook makkelijk en snel klaar te maken. Wat handig is voor gezinnen waar beide partners gaan werken overdag.

 

Online maaltijdboxen

Op dit moment zijn de maaltijdboxen echt een online fenomeen. Maar ik voorspel dat winkels hier niet langer in zullen achter blijven. Albert Heijn is hier al mee op de kar gesprongen. En volgens mij zullen er binnenkort nog meer grootwarenhuizen hierin meegaan.

 

En weet jij al welke box je eens zal proberen?