Risotto is een typisch Italiaanse manier om rijst te koken. Dit risotto recept is eigenlijk de basis. Als je hiermee weg bent, kan je beginnen experimenteren met verschillende groentjes.
Ingrediënten (4 personen)
- 400 g rijst (Belangrijk: gebruik risotto rijst)
- 1,2 l water
- Blokje kippenbouillon
- Olijfolie
- Parmezaanse kaas
Voorbereiding
Weeg je rijst af en meet je water met een maatbeker.
Bereiding (30 min.)
- Zet je pot met water op het vuur en breng aan de kook. Wanneer het water kookt doe je er het bouillon blokje bij. Wanneer het bouillon blokje volledig opgelost is, zet je het vuur af.
- Neem een pan en doe er olijfolie in. Zorg ervoor dat de bodem van je pan volledig bedekt is met olijfolie en warm op.
- Wanneer de olijfolie warm is, doe je er de rijst bij. En roer de rijst totdat alle rijst ‘glazig’ is.
- Nu doe je er beetje bij beetje je bouillon bij. Zorg ervoor dat de rijst constant onder water staat. Laat dan intrekken, en zo steeds opnieuw tot je bouillon op is. Dit kan makkelijk 20 minuten duren.
Afwerking
Strooi er Parmezaanse kaas over en meng onder de risotto.
Tip
Na stap 4 kan je er de gewenste groenten onder mengen.