Verloren brood

Geplaatst op feb 12, 2016 in Recepten

Verloren brood (of gewonnen brood, of wentelteefjes) is een simpel en lekker gerechtje. Je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. Bovendien heb je de nodige ingrediënten meestal al in huis!

Vroeger als kind heb ik dit echt veel gegeten. En onlangs kwam het in me op om het zelf eens te maken. Ik had al jaren geen “gewonnen brood” meer gegeten. Oud brood hebben we wel regelmatig. Meestal rooster ik het dan. Maar wentelteefjes zijn nog een betere optie! Mmm, met wat suiker en warme appeltjes…. Ook een goede vervanger voor pannenkoeken, vind ik.

Benodigdheden

Wat heb je nodig? (voor 8 sneden)

  • Oud brood (8 sneden dus)
  • 2 eieren
  • 25 cl melk

En naar eigen smaak:

  • Kaneel
  • 2 appels
  • Luikse siroop

 

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes maken

      1. Klop de eieren los en voeg er de koude melk bij. (Doe er naar eigen smaak eventueel wat kaneelpoeder bij)
      2. Laat de boterhammen goed weken in je mengsel van eieren en melk. Daarna bak je ze in de pan. Een pannenkoekenpan is hier ook geschikt voor.
      3. Snij, terwijl de boterhammen weken, de appels in fijne stukjes. Let er wel op dat je de appels eerst schilt.
      4. Doe de gesneden appels in een pan en doe er naar eigen voorkeur wat Luikse siroop bij.
      5. Terwijl de appeltjes lichtjes bakken, bak je ook je wentelteefjes.
      6. Wanneer alles klaar is, strooi je nog wat bruine suiker over je “gewonnen brood” en klaar!

 

Appeltjes en verloren brood bakken

Smakelijk!