Op koude dagen smaakt niets zo goed als een kommetje verse, warme soep. En laat tomatensoep nu mijn favoriete soep zijn!
Er zit wel een “geheim” ingrediënt in…
Tomatensoep maken
Benodigdheden:
- 3 dikke ajuinen (Zo snij je ajuinen zonder tranen >)
- 3 blikken gepelde tomaten
- 1 butternut (= het “geheime” ingrediënt. Dit zorgt voor een zachtere smaak en romige textuur)
- 5 bouillonblokjes (kip)
recept
Snij de ajuinen en stoof ze in je pot. Snij terwijl de butternut in stukken.
Wanneer de ajuinen gestoofd zijn (let op, ze mogen niet bruin worden), vul je je pot met water, tot de ajuin en butternut onder water staan.
Laat koken.
Vervolgens doe je er de blikken gepelde tomaten bij. Voeg opnieuw water toe, totdat alles mooi onder staat.
Doe er nu ook je bouillonblokjes bij.
Laat verder koken.
Wanneer alles zacht is (vooral de butternut dan), zet je er de mixer in.
Laat dan nog lichtjes verder koken, proef, en dien op!
Soep invriezen
Soep maak je veelal in grote hoeveelheden. Wil je je soep daarna invriezen? Volg dan best deze stappen:
- Laat je soep afkoelen op kamertemperatuur.
- Zet ze daarna in de koelkast.
- Wanneer ze volledig is afgekoeld verdeel je ze in potjes (aangepast aan de porties die je nodig hebt).
- Stop ze dan in de vriezer.
Tomatensoep met balletjes
Om je soep nog lekkerder te maken, doe je er balletjes bij. Hiermee scoor je zeker bij kids! Voor de lekkerste balletjes neem je gemengd gehakt.
Tip: koop een halve kilo gehakt in één keer en rol alles op tot balletjes. Kook ze allemaal samen en doe ze dan per portie in potjes of zakjes voor in de diepvriezer. De volgende keer dat je soep maakt of verwarmt, doe je er gewoon je portie balletjes in et voila!
Je kan er ook altijd lettertjes of wat kleine pasta’s in doen. Zo vult de soep ook wat meer en kan die perfect dienen als volwaardige maaltijd. Gezond en goed voor de lijn!
Smakelijk!