Fruitpap maken

Gepubliceerdin Recepten, Tips

Als je denkt dat fruitpap maken moeilijk is, dan heb je het mis. En als je denkt dat fruitpap enkel voor baby’s is, dan heb je het nog meer mis!

Sinds een week eet ik elke ochtend fruitpap.

Vroeger at ik cornflakes met melk. Af en toe ook wat boterhammen. Maar dat smaakte me nooit.

Nu ik fruitpap eet, heb ik meer smaak en zin in m’n ontbijt. Afwisseling in fruit is hier wel de boodschap, anders raak je het misschien snel beu.

Fruitpap maken

Hoe fruitpap maken

Ik neem meestal 3 stukken fruit. Maar dat kan je gerust zelf kiezen, afhankelijk van hoeveel je wil eten. Meer dan 3 stukken zou ik toch niet aanraden.

Geschikt fruit voor fruitpap vind ik: appel, peer, banaan, mango, meloen, … Afwisseling is de boodschap 😉

  • Eerst en vooral schil (of pel) je best eerst alle fruitstukken. Zo heb je minder last van draden en dergelijke na het mixen.
  • Dan doe je ze in grove brokken in je potje.
  • Voeg er ook een koek aan toe. Meestal, voor baby’s, wordt Vitabis gebruikt. Zelf gebruik ik de ‘Schoolkoeken’ van de Aldi (ja, ze noemen echt zo).
  • Wanneer alles in je potje zit, mix je. Ik gebruik een potje waar m’n staafmixer op past, zo krijg je geen spatten ofzo.

Hoe lang je mixt kies je zelf. Heb je er graag nog wat brokjes in, dan mix je best niet te lang. Wil je liever dat alles echt fijn is, dan mix je best niet te lang 🙂

 

Andere lekkere tip

Weet je niet wat te doen met je oud brood? Naast het voederen aan de eendjes, kan je er zelf nog van genieten. Maak eens ‘verloren brood’. Natuurlijk niet als ontbijt, maar als avondmaal kan dit zeker! Of als vieruurtje, in plaats van pannenkoeken… Ontdek hier het recept van verloren brood. Smullen maar!