13 eenvoudige ingrediënten die je in huis moet hebben

Gepubliceerdin Tips

Door onverwachte omstandigheden gebeurt het dat je plots snel wat in elkaar moet flansen. Je stelde de boodschappen te lang uit? Of het is zondag, en de winkels zijn gesloten. Dan is het handig om enkele basis ingrediënten in huis te hebben!

13 eenvoudige ingrediënten

 1.  Pasta
  Heel wat soorten gedroogde pasta vormen de basis van een eenvoudige, lekkere maaltijd. Gedroogde pasta bewaart ook super lang. Handig!
 2. Kant-en-klare saus
  Een kant-en-klaar sausje van goede kwaliteit smaakt heerlijk bij gebakken vlees en groenten. Zeker voor soja-, BBQ- of currygerechten.
 3. peper en zoutSmaakmakers
  Een snuifje zout en peper ontbreken best niet in je keuken. Samen met nog andere kruiden, zoals knoflookpoeder of paprikapoeder, werken ze je gerechtje af. Probeer ook een nieuwe kruiden!
 4. Bouillon
  Afhankelijk van je maaltijd kies je voor een vlees-, kippen- of groentebouillon. Heerlijk bij graangerechten, soepen en (vlees) sauzen. Die extra smaak maakt een wereld van verschil! Bij bouillon heb je keuze om die aan te kopen in een pot, in poedervorm of als blokje.
 5. Tonijn en zalm uit blik
  Een blikje vis gaat altijd perfect bij een fris slaatje.
 6. Tomaten uit blik
  Heel wat simpele gerechten beginnen met een blik tomaten of tomatensaus. Denk maar aan spaghetti, balletjes in tomatensaus,…
 7. quinoaSnelkookgranen
  Rijst, quinoa, couscous,… zet je op het vuur terwijl je de rest van de maaltijd bereidt. Je zet best wel een klokje of wekkertje wanneer je de granen van het vuur moet halen 😉
 8. Olijfolie
  Olijfolie gebruik je om zaken in te bakken of frituren. Maar kan je gerust ook gebruiken als saladedressing.
 9. Boter
  Een klontje boter – samen met een snuifje zout – geven gekookte groenten, pasta en rijst een lekkere structuur en extra smaak.
 10. Eieren
  Of het nu een roerei, gekookt ei of gebakken ei is, het is snel klaar te maken én een goede eiwitbron. Bij eieren denk je meestal aan het ontbijt, maar ook ’s middags of ’s avonds kan zo’n ei wel smaken! Denk hier ook aan je peper en zout 😉
 11. geraspte-kaasGeraspte kaas
  Bij geraspte kaas grijpen we meestal direct naar de gruyère kaas. Maar ook Mozzarella, Parmezaanse, jonge en oude kaas smaken heerlijk. Ook handig is dat geraspte kaas heel makkelijk in te vriezen is. Zorg dus dat je altijd een zakje in vriezer hebt liggen!
 12. Ingevroren groenten
  Hoewel we steevast verse groenten verkiezen, komen diepgevroren groenten ook van pas. De kwaliteit is zeker ook goed, de prijs is in orde en je hoeft ze zelf niet meer schoon te maken en klein te snijden. Win-win!
 13. (Gesneden) vlees
  Grote stukken vlees bakken moeilijker, en langer. Ook wanneer je ze invriest, duurt het langer om ze te ontdooien. Vraag daarom aan de slager of hij het vlees al in stukjes snijdt. Zo kan je ze direct gebruiken of makkelijk invriezen.