3 tips voor een geslaagde kerstmaaltijd

Gepubliceerdin Tips

Eind november begint het al te kriebelen. Met Kerstmis zit heel de familie aan je tafel en jij haalt je beste kookkunsten boven. En dan maar hopen dat er niets fout gaat. Wel, dankzij deze 3 tips voor een geslaagde kerstmaaltijd verdwijnt jouw stress als sneeuw voor de zon!

 

Tip 1: Voorbereiden

Het spreekt voor zich dat je de kerstmaaltijd goed voorbereid: je hebt alle ingrediënten in huis, de juiste potten en pannen staan klaar en het recept heb je netjes geprint. Maar een goede voorbereiding gaat nog wat verder.

Alles wat je al op voorhand kan klaar maken, maak je ook best op voorhand klaar. Bijvoorbeeld: geef je bij de kerstmaaltijd pureesoezen? Dan maak je die soezen al op voorhand klaar en op het moment dat je ze bijna nodig hebt, steek je ze in de oven.

ovenschotel kerstmaaltijd

Dien je een slaatje op bij de maaltijd? Dan kan je dat ook allemaal al perfect voorbereiden in de voormiddag. Zet de kom in je koelkast en bij het opdienen haal je die er gewoon uit!

 

Tip 2: Ongestoord koken

Wanneer je bezig bent in de keuken wil je liefst zo weinig mogelijk gestoord worden. Je hebt op dat moment ook geen tijd om glazen bij te vullen of extra drank koud te zetten. Duid daarom op voorhand al één of twee personen aan die zich daarmee zullen bezighouden wanneer jij achter het fornuis staat.

En zo vergeet je zelf ook niet om af en toe wat te drinken, wanneer ze jouw glas bijvullen 😉

 

Tip 3: Vlot opdienen

Wanneer je kerstmaaltijd klaar is, vraag je opnieuw aan enkelen om te helpen opdienen. Zo voorkom je dat bepaalde borden al koud worden én kan je zelf sneller aan tafel om ook van je gerechtje te genieten.

Of misschien opteer je voor een soort “buffet” manier. Iedereen komt met z’n bord langs de potten en pannen en schuiven dan zo weer aan tafel. Uiteraard lukt dit enkel als je keuken groot genoeg is.

 

En vooral: geniet!

geslaagde kerstmaaltijd

P.S. Ontdek ons heerlijk recept voor pompoensoep