4 simpele tips voor het inrichten van je keuken

Gepubliceerdin Tips

Of je nu de mogelijkheid hebt om je keuken in te delen en in te richten vanaf de start of al langer in je huis woont en je keuken wilt herorganiseren, hier zijn 4 basic tips die het leven in je keuken leuker maken.

keukenbar

 

1. Keukenprins(es) of simpel en snel

Om te beginnen bij het begin, wat wil je in je keuken? Hoe belangrijk is koken voor je en wat wil je het liefst? Het maakt veel uit of jij degene bent die met kerst voor je familie van 20 personen kookt of dat je alleen woont en na je werk graag zelf je eten op tafel zet. Keukenprins(es) of simpel en snel, zet je voorkeuren onder elkaar en weeg af wat je wilt.

 

2. Opbergruimte

Los van je voorkeur voor het aantal apparatuur, welke apparatuur en bijvoorbeeld een kookeiland komt opbergruimte in een keuken altijd van pas. Maak gebruik van alle handige snufjes die er zijn en bij de keuken passen bijvoorbeeld een kruidenrekje, ophanghaakjes, hoge kastruimte of gewoon een plank, zorg dat je je spullen kwijt kan.

 

3. Logistiek

Het lijkt een open deur maar vergis je niet. Denk ook aan het logistieke gedeelte van je keuken. Een prullenbak bij de hand, genoeg ruimte tijdens het snijden van de groentes in je keuken, een koelkast deur die gemakkelijk open kan? Zorg dat je de handelingen in de keuken kan uitvoeren zonder al te veel mitsen en maren.

 

4. Sfeer en Licht

En last but not least, de verlichting. Als je bezig bent met koken wil je licht. Als je aan het snijden en koken bent wil je namelijk goed kunnen zien. Daarnaast brengt mooie verlichting ook sfeer in de keuken. Zorg voor algehele verlichting en spotjes waar nodig en geniet van je keuken.

Wanneer je van plan bent een keuken te verbouwen is het verstandig om contact op te nemen met een loodgieter voor het loodgieterswerk. Je wilt natuurlijk na de verbouwing geen last hebben van lekkages.