Aangebrande pan schoonmaken: 6 tips

Gepubliceerdin Tips

Je hebt net lekker gekookt, maar je was even verstrooid. En nu moet je die aangebrande pan schoonmaken… Wat te doen met een pan die zó is aangebrand dat je met geen enkel afwasmiddel de aangekoekte etensresten meer los krijgt geweekt? Hier heb je vijf simpele tips!

6 tips om je aangebakken pan schoon te maken

Cola

Handig en low budget: giet een beetje cola in een aangekoekte pan. Laat dit ongeveer 5 minuutjes staan en je zult zien dat de pan weer als vanouds is. Jawel, zo simpel!

 

Zout

Doe flink wat zout in de pan en vul deze voor 1/3 deel met water. Breng het water aan de kook en laat 15 minuten op het vuur staan. Als je het vervuilde water daarna weggooit, is de pan weer helemaal schoon.

 

Citroensap

Gooi na het overkoken van een pannetje melk de melk weg en doe een paar druppels citroensap en heet water in de pan. Laat dit een half uurtje staan, ga aan de slag met je afwasborstel en de pan is weer als nieuw.

 

Vaatwastablet

Wat ook helpt om een aangebrande pan weer schoon te krijgen is een vaatwastablet. Doe deze met een beetje water in de pan en laat het een minuutje koken. Hoera, proper!

 

Soda

Echt een tip van oma (end ie zijn toch de beste?): doe wat soda in een aangekoekte pan met een laagje heet water. Laat vervolgens de pan een nacht staan. De volgende dag ‘glijdt’ het vuil de pan uit.

 

Aardappelschillen

Misschien een ietwat vreemde manier, maar… Maakte je een gerecht met aardappelen? Gooi die schillen dan niet meteen in de compostbak. Kook wat van je aardappelschillen met een bodempje water in de aangekoekte pan. Als je dat even laat koken, was je de pan in no-time af!

 

Heb jij ook een gouden tip om aangekoekte pannen schoon te krijgen?