Spiraalsnijder voor groentenpasta

Gepubliceerdin Keuken gadgets, Tips

spiraalsnijder voor groentenpastaMet een spiraalsnijder tover je in een handomdraai (letterlijk!) eindeloze julienne-stroken van bijvoorbeeld wortels, komkommers en vele andere groenten. Zo maak je als het ware groentenpasta.

Het is dus uitstekend te gebruiken voor de decoratie van borden of om een mooie creatie te maken van een pastagerecht.

Het is ook een gezonde afwisseling van gewone pasta.

 

Paleo en andere diëten

Dit keukenaccessoire is vooral erg populair geworden door de opkomst van koolhydraatarme low carb en no carb diëten en levensstijlen waarbij je geen (witte) koolhydraten eet, zoals Paleo.

Want het weglaten van suikers en koolhydraten uit je voeding, zorgt voor fantastische resultaten met afvallen. Het is dan ook niet gek dat de Paleo lifestyle steeds populairder wordt.

Dat betekent dus ook dat je geen echte spaghetti gemaakt van granen meer eet. Zowel wit als volkoren zijn niet toegestaan als je zo’n dieet heel strikt volgt.

En een hartige pastamaaltijd is nou net iets dat veel mensen die bezig zijn met afvallen nog wel eens heel erg missen.

 

Groentenspaghetti

courgettiSpaghetti gemaakt van groenten is dus een super alternatief. Zo krijg je geen foute, dikmakende calorieën binnen en tegelijkertijd wel een hoop voedingsstoffen die je met normale spaghetti zou mislopen.

Ook als je niet op dieet bent, is het lekker om een keer af te wisselen met spaghettigroenten. Een extra dosis vitaminen kan nooit kwaad.

Ze heten ook wel zoodles (zucchini noodles) of courgetti voor courgettespaghetti (zie foto).