De kookboeken in onze boekenkast

Gepubliceerdin Varia

Onze boekenkast thuis puilt uit van de boeken. We hebben eigenlijk écht plaats tekort. We moeten ze letterlijk voor elkaar schikken om ze allemaal in de boekenkast te krijgen. En dan heb ik het wel over leesboeken en non-fictie boeken. Niet over kookboeken… Daar ligt het net iets anders.

 

Slechts 3 kookboeken thuis

Het aandeel kookboeken in onze boekenkast is zeer miniem. In boekenwinkels zal ik nooit langs de kookboeken kuieren. Laat staan dat ik op de Boekenbeurs een uur ga aanschuiven met een kookboek om hem gesigneerd te krijgen. Nee, niets voor mij!

Ik heb letterlijk 3 boeken met recepten in huis: één van de kookboeken in onze boekenkast

  1. Ons Kookboek
  2. Pasta – De Zilveren Lepel Kookschool
  3. Soep en zo

De nummers 2 en 3 schafte mijn vriend aan. Nummer 1 heb ik meegekregen van thuis.

En toch post ik recepten, tips en weetjes over alles in de keuken. Hmm…

Op gevoel koken

Veel liever dan een recept te volgen, kook ik op gevoel. Eerlijk gezegd ervaar ik meer stress bij het strikt volgen van een recept tijdens het koken, dan dat ik wat experimenteer.

Meestal zoek ik wel op welke ingrediënten ik nodig heb voor een bepaald gerecht. Zeker als ik het nog nooit eerder gemaakt heb. Omdat ik nogal vaak iets niet lust dat er dan tussen staat, ga ik experimenteren met bepaalde ingrediënten ter vervanging. Dit geeft dan ook een uniek gerecht. Elk nadeel heeft z’n voordeel!

 

Online recepten

Wanneer ik iets wil klaarmaken zal ik eerder geneigd zijn mijn smartphone te nemen en te googelen naar een recept. Dat heeft vele voordelen:

  • Je hoeft niet te bladeren om het juiste recept te vinden
  • Je kan snel verschillende recepten voor eenzelfde gerecht vergelijken
  • Een kookboek neemt veel meer plaats in (zowel in je keuken, als in je boekenkast 😉 )

 

Delen via sociale media

Nog een groot voordeel van online recepten: je deelt ze makkelijker met je vrienden en familie. Omdat ze je vrienden en familie zijn, weet je als geen ander wat ze graag eten. Als je dan een recept tegenkomt, waarvan je weet dat dit echt iets voor hen is, dan stuur je dat makkelijk door via e-mail, Facebook of een ander kanaal. Je hoeft het dus niet meer over te typen of af te drukken.

Of stel, je moet een gerechtje maken op verplaatsing. Dan is het ook niet meer nodig om je kookboek mee te nemen, of het recept te kopiëren.

 

Nee, geen kookboeken in onze boekenkast, maar wel bladwijzers in onze bladwijzerbalk op de computer!