Een eierprikker

Gepubliceerdin Keuken gadgets, Tips

Heerlijk,  zo’n gekookt eitje ’s morgens. Naast m’n potje yoghurt, glaasje vers sinaasappelsap en sandwich met kaas, smaakt een zacht gekookt eitje best!

Gekookte eitjes bij het ontbijt

Eerst leg ik de eieren die ik wil koken in koud water. Zakken de eitjes naar de bodem van de pot, dan zijn ze nog goed. (Als ze drijven gooi je ze best weg)

Daarna glijd ik ze voorzichtig in de pot met kokend water. Ik kijk op de klok. Binnen 6 minuten mogen de eieren eruit! (Ik maak liefst zacht gekookte eitjes)

Zo, zes minuten later sta ik klaar met een lepel om de eieren eruit te scheppen. Maar wat blijkt, de eieren zijn gebarsten.. Er is water in gekomen en de eitjes zijn echt niet meer zo lekker. Zonde!

Mijn redding: een eierprikker

Een eierprikker voorkomt dat eieren tijdens het koken barsten. Met behulp van de eierprikker wordt een gaatje in de bolle kant van het ei geprikt, waardoor de lucht kan ontsnappen en het ei heel blijft. Want warme lucht zet uit en doet de schaal van het ei barsten. Wat natuurlijk niet de bedoeling is.

eierprikker

 

Tip: Als je een eierprikker koopt, let er altijd op dat je eentje koopt van roestvrij staal. Zo kan het naaldje niet roesten, en kan er ook geen roest in je ei terechtkomen.