Ijsblokjes met kruiden

Gepubliceerdin Cocktails, Tips

Wanneer het zomert steken we onze diepvriezer al maar graag vol ijsblokjes. Een ijsblokje voor in je water, je frisdrank of cocktail kan de nodige verkoeling brengen. Maar wist je dat je meer kan doen dan gewoon zo’n “saai” ijsblokje invriezen?

Naast allerlei leuke vormpjes kan je ook ijsblokjes met kruiden maken! Die geven dan een lekkere toets aan je drankje. Mmm!

Ijsblokjes met munt

ijsblokjes met muntHet meest voor de hand liggende kruid is misschien wel munt. In de zomer verkopen deze plantjes als zoete broodjes, en op sommige momenten vind je er helemaal geen meer in de winkel!

(Daarom heb ik thuis 2 plantjes munt in m’n vierkantemetertuin staan. Pas wel op als je ze in volle grond plant, want munt woekert!)

Vul zoals anders je ijsblokvormen en stop er dan gewoon telkens één of meerdere blaadjes munt bij.

Tip: dit lukt dus enkel bij herbruikbare ijsblokvormen, en niet bij die plastiek zakjes die je kan vullen. Misschien voor jou een reden om over te stappen? Ook beter voor het milieu!

Heldere ijsblokjes maken

De ijsblokjes die je zelf maakt, zijn meestal niet doorzichtig. Ze zijn wit.

Wil je heldere ijsblokjes? Dan kook je eerst het water voor je er de vormpjes mee vult. Let wel, kruiden toevoegen in kokend water zorgt ervoor dat je kruiden verbranden. Laat dus eerst afkoelen 🙂

 

Tijm, dille, koriander…

ijsblokjes met kruidenEen ijsblokjesvorm hoef je dus niet noodzakelijk te vullen met alleen maar water! Naast munt kan je ook andere verse kruiden invriezen: snijd verse tijm, dille of koriander in stukjes en verdeel over de vormpjes.

Voeg een beetje water en een scheut olijfolie toe en je hebt kant-en klare smaakbommetjes om in gerechten te gebruiken (of in een cocktail natuurlijk).

Een gegarandeerd succes bij vrienden familie!

 

Tip: Nog een scheutje wijn over in de frigo? Ook dit kan je invriezen en later gebruiken in een gerecht!