Zo hou je salade vers

Gepubliceerdin Tips

Een slaatje kan echt smaken. Zeker in de zomer, maar ook in de winter. Het is gezond, bevat veel vitaminen en licht niet zwaar op de maag.

Helaas bewaart salade moeilijk. De blaadjes blijven niet lang vers en knapperig. Want als je de salade in de koelkast steekt, verslappen de blaadjes al gauw. Hoe komt dit toch?

Salade bevat veel water

Verse salade kan snel slap worden, omdat salade veel water bevat. Om de verslapping van de blaadjes tegen te gaan geef ik je enkele tips:

  • Plaats de sla in een schaal
  • Leg droog (!) keukenpapier op de sla
  • Sluit de schaal af met huishoudfolie
  • Het papier absorbeert het teveel aan water

zo hou je salade vers

En zo bewaar je je salade en blijven de blaadjes knapperig en vers!

Hoe lang kan je sla bewaren?

De bewaring is eigenlijk een soort samenspel van de sterkte van het plantenweefsel en de bacteriƫle activiteit op de sla. Eigenlijk leeft die groente nog altijd, dus het komt erop neer om alles in een zo goed mogelijke conditie te houden. Zo kan die zeer vers op de tafel komen.

Na twee maand nog eetbaar?

Als je de krop goed koel bewaart in de koelkast kan die zeker nog opgegeten worden. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het vitaminegehalte wat verminderd is en die niet meer zo krokant op je bord komt.

Bewaarmiddelen worden nooit gebruikt bij het bewaren van verse groenten en fruit. De fabrikanten veranderen de luchtsamenstelling in de verpakking zodat de groenten langer goed blijven. Een zeer natuurlijk proces die de groenten in een soort wachtstand brengen.

Dus als je krokante, smakelijke sla op je bord wil, consumeer die dan binnen de week.

Smakelijk!