10 inrichtingstips voor een kleine keuken

Gepubliceerdin Tips, Varia

De keukenprinsen en -prinsessen vertoeven het liefst in de keuken. Heb je een kleine keuken? Dan benut je best elke centimeter optimaal! Bij deze enkele tips voor een compacte én praktische keuken.

http://www.livios.be/nl/

10 inrichtingstips

(via livios.be)

  1. De beschikbare ruimte bepaalt in belangrijke mate de vorm en de grootte van je keuken. Bekijk al tijdens het eerste gesprek met een keukenspecialist een gedetailleerd plan van de ruimte met de afmetingen, de plaats van ramen en deuren, de aansluitingen van water, elektriciteit en gas en de plaats en grootte van andere opbergruimtes in huis.
  2. Stel jezelf deze belangrijke vragen: uit hoeveel personen bestaat je gezin? Is de belangrijkste gebruiker links- of rechtshandig? Gebruik je de keuken ook als eetruimte?
  3. Bergruimte is essentieel in een keuken. Als je te weinig ruimte hebt voor kasten, overweeg dan een centraal keukeneiland dat je van overal makkelijk kan bereiken. Maak op voorhand een inventaris van wat je allemaal in de keuken wil opbergen.
  4. In een kleine keuken kies je voor compacte apparaten. Verschillende fabrikanten spelen hier op in met hun aanbod.
  5. Eet je graag in de keuken, maar past een tafel er niet in? Kies dan voor een klaptafel of toog in het verlengde van het aanrecht. Krukken nemen minder plaats in dan stoelen.
  6. Laat keukenkasten doorlopen tot aan het plafond. Bovenaan berg je dan spullen op die je niet dikwijls gebruikt.
  7. Met een open keuken schep je een ruimer gevoel. Hoeklade_TulpKeukens
  8. Een mobiele keukentrolley is een handige extra werkruimte. Je kan er ook wat spullen in kwijt als de trolley is voorzien van legplankjes.
  9. Je vindt bij verschillende fabrikanten druiprekjes en snijplanken die je over de spoelbak kan plaatsen. Zo creëer je wat extra werkruimte. Vooral praktisch als je over een dubbele spoelbak beschikt.
  10. Hoeken zijn geen verloren ruimte. Er zijn verschillende oplossingen, zoals een draaicarrousel en hoekkastladen. (zie afbeelding)

15 jaar voor een keuken

Een keuken wordt gemiddeld ongeveer 15 jaar of langer gebruikt. Elke dag moet ze haar betrouwbaarheid bewijzen. Daarom moet ze niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn.

Een goede voorbereiding bij de aankoop van een keuken helpt om bewust beslissingen te nemen. Zo helpt je jouw keukenplanner om een keuken te ontwerpen die aansluit bij jouw wensen.

Hopelijk heb je dan wat aan deze 10 inrichtingstips voor een kleine keuken!