Pad Krapow Moo, het Thaise fastfood

Gepubliceerdin Recepten, Tips

Een tijdje geleden bestelden we een Asian Cook Box. Daarin zit ook een handig receptenboekje. We stootten op ‘Pad Krapow Moo’, wat een typisch Thais fastfood gerecht blijkt te zijn.

Op de foto ziet het er totaal anders uit dan wat wij onder fastfood verstaan (lees: hamburger, pizza in de oven,…) Heel nieuwsgierig begonnen we aan het gerecht.

Holy Basil Seasoning

holy basil seasoning pastaIn het receptenboekje staat perfect wat je nodig hebt uit de Asian Cook Box, en wat je zelf nog in huis moet halen. In dit geval hebben we enkel een zakje ‘Holy Basil Seasoning’ nodig uit de box.

Het zakje met de kruidenpasta ziet er onschuldig uit. Nergens staat vermeld dat dit een pikant gerecht is, maar laat je niet misleiden. Als liefhebbers van pikant eten, hebben we toch heel wat water bij de hand gehouden 😉

Wat koop je zelf nog?

  • 500 gr gehakt
  • 150 gr boontjes
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 eieren

Gezien we beslisten dit receptje op een zondag uit te proberen, hebben we hier en daar wat aanpassingen gedaan. Ons gerecht wijkt dus wat af van dat in het boekje!

Pad Krapow Moo bereiden

Pad Krapow MooGezien het een fastfood gerecht is in Thailand, neemt het ook niet veel tijd in beslag om het te maken. In 4 stappen krijg je een heerlijk (pikant) gerechtje:

  1. Bak het gehakt en zorg dat het fijn wordt
  2. Verhit de inhoud van het zalkje Holy Basil Seasoning Pasta met 3 eetlepels olie in een pan of wok. Roerbak tot de heerlijk geuren vrijkomen.
  3. Voeg het vlees en de groenten toe en bak verder tot alles gaar is.
  4. Serveer met jasmijnrijst en een gebakken eitje.

Extra tips

Dit gerecht kun je met allerlei vlees- en groentesoorten maken: kip, rundvlees of zelfs tofu. Persoonlijk vinden we de versie met gehakt het lekkerst!

De vegetarische variant is ook lekker. Vervang het vlees door champignons, tofu en/of courgette.