Feestelijk gerechtje met spitskool

Geplaatst op apr 13, 2016 in Recepten

Spitskool in een slaatje? Ja het kan! Aangezien spitskool een zomergroente is, kan je dit spitskool recept gebruiken voor je zomerse slaatjes.

 

Spitskool recept

Spitskool kan rauw gegeten worden in een salade of gekookt of gestoofd worden. Je moet de kool goed wassen voor de bereiding. Snijd de spitskool in de lengte door en verwijder de harde stronk. Hierna kan je de kool eenvoudig in reepjes snijden. Spitskool is snel gaar gekookt. De kooktijd bedraagt maximaal tien minuten. Kook hem niet te lang. Het geeft niet alleen een nare kooklucht, maar de kool wordt er ook zwaar verteerbaar door. Reepjes spitskool zijn ook een prima toevoeging voor in de soep. De kool doet het ook uitstekend in roerbakgerechten.

Hieronder vind je mijn favoriete spitskool recept:

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 appelen geschild en in stukjes gesneden
  • 2 Conferenceperen geschild en in stukjes gesneden
  • 1/4 spitskool in dunne reepjes gesneden
  • 4 el verkruimelde hazelnoten
  • 100g zure room
  • 100g blauwschimmelkaas
  • 2 el rode wijnazijn
  • water
  • peper en zout
  • olijfolie
  • gemengde verse kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

  1. Meng de appelen, peren en koolspitskool recept
  2. Verdeel over vier borden
  3. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper
  4. Mix in een blender of met een staafmixer de zure room, schimmelkaas, rode wijnazijn en een scheut water tot een dressing
  5. Smaak af met peper en zout
  6. Giet de dressing over de salade
  7. Werk af met verse kruiden

 

Smakelijk!

 

Meer weten over de spitskool? Ontdek alles wat je moet weten over spitskool hier >