Brooddoos inspiratie

Gepubliceerdin Tips

Elke middag weer dezelfde inhoud in je brooddoos? Met deze leuke brooddoos inspiratie zorg je voor afwisseling tijdens de lunch. Zowel voor jou, je partner als de kinderen!

Hoewel de ochtend bij velen sowieso al een race tegen de klok is, lijkt een gezonde lunch een utopie. Toch bereik je met een kwartiertje vroeger op staan al heel veel.

Of je nu voor één, twee of vier personen groenten en fruit moet snijden, maakt op zich niet veel uit. Eens je bezig bent, schil je die tweede appel gewoon mee.

Vermijd verschillende losse potjes, zakjes of zilverpapier. Kies voor een praktische brooddoos!

De juiste brooddoos

brooddoos inspiratie - brooddoos met vakjesEerst en vooral heb je een goede brooddoos nodig. Wat is een goede brooddoos?

Best eentje met verschillende vakjes. Zo kan je alle ingrediënten die apart moeten zitten, ook apart kunnen. Op die manier vermijd je een mengelmoes van alles en nog wat.

Tip: Leg fruit, groenten en deegwaren in aparte vakjes.

 

Verrassende ingrediënten

brooddoos inspiratieDenk voor de lunch gerust een ‘out of the box’ 😉 en verras jezelf, je partner en kids met leuke ingrediënten. Stap ook af van het traditionele: brood. Denk eens aan couscous, wraps of koude pasta.

Zorg bij gerechten die fris moeten blijven voor een thermozakje om de brooddoos in te stoppen.

Gezonder eten

Tip: werk voor kinderen zeker met ingrediënten die ze al kennen. Anders loop je het risico dat ze de nieuwe brooddoos invulling niet accepteren. Gaandeweg stop je er een nieuwe fruit- of groentesoort tussen. Vraag zeker feedback en hou hier rekening mee!

Trouwens, ken je de cherimoya al?

 

Brooddoos inspiratie

Op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je een heel reeks gevulde brooddozen:

brooddoos inspiratie

Vergeet vooral zelf niet regelmatig te experimenteren! Geniet van je lunch. En na een tijdje wil je geen saaie boterhammen met kaas meer in je brooddoos…