Ideeën voor een geslaagde Paasbrunch

Gepubliceerdin Tips

Met Pasen komen veel families of vrienden samen om gezellig en lekker te eten. Omdat een viergangenmenu niet meer zo hip is, en veel te zwaar valt, kiezen velen ervoor om een paasbrunch te houden.

Brunch komt van ‘breakfast’ en ‘lunch’, en betekent dat je van twee eetmomenten één maakt. Tijdens de Paasbrunch geniet je dus van een ontbijt en middagmaal tegelijk.

Paasbrunch: ontbijt elementen

Aangezien de Paasbrunch ook als ontbij telt, verwerk je er ook best wat gerechtjes die je tijdens een ontbijt zou eten. Zoals pannenkoeken of gebakken eieren.

Om het wat feestelijker en meer in de sfeer van Pasen te brengen, geef je die gerechtjes een leuke Paas-toets.

Paasbrunch pannenkoekenPannenkoekenkonijn

Met pannenkoeken, wat slagroom, banaan en chocolade maak je dit pannenkoekenkonijn.

Wedden dat niet alleen de kids dit leuk en grappig vinden? Laat die Paasmopjes maar komen!

Konijnen spiegeleiPaasbrunch spiegelei

Wie niet zo zot is van de zoetigheid van een pannenkoek, opteert liever voor een gebakken ei.

Maar ook hier verwerken we het thema Pasen netjes in het gerechtje.

Met enkele eieren, spek, bieslook en blauwe bessen tover je een gewoon spiegelei om in een schattig konijnensnoetje!

 

De lunch in paasbrunch

Serveer een lekker soepje om de Paasbrunch niet té zwaar te maken. In plaats van nog worstjes, aardappelen of andere (zwaardere) ingrediënten op tafel te zetten. Paasbrunch soep

Vergeet ook hier het element ‘Pasen’ niet. Sowieso voorzie je de gasten van verse pistolets. Wie dan zin heeft in wat soep geef je geen gewone soepkom.

  • Neem een pistolet, snij er het topje vanaf en hol de pistolet uit.
  • Doe de soep in de pistolet en dien op.
  • Je kan de pistolet nog extra versieren met een kleinere pistolet en een gezichtje en oortjes toevoegen. Zo heb je weer een Paaskonijn!

Een gezond dessert

Paasbrunch dessertAan het dessert zul je misschien het meeste werk hebben, maar zal je ook de meeste complimenten over krijgen. Want iedereen eet graag vers gesneden fruit, maar ook iedereen ontziet dit om altijd zelf te snijden.

Dus als je deze prachtige plateau op tafel zet, hoor je steevast ‘oooh’, ‘amaaai’… Dat alleen maakt alles al goed, toch?

Probeer tussen “al het werk door” gewoon te genieten van jullie gezellig samen zijn.

 

Tip: serveer ook een lekkere (alcoholvrije) cocktail >