Eten met kinderen

Gepubliceerdin Tips

Als gezin hecht je veel waarde aan het tafelmoment. Hoewel, eten met kinderen aan een tafel leidt soms tot frustraties. Een glas dat omgestoten wordt, eten dat uit het bord valt… De kids kunnen er wel weg mee.

Heb je er al eens aan gedacht om je kinderen glazen, borden en bestek op hun maat te geven?

Een kinderglas met meer grip

Hoeveel keer draag je je kind op om met twee handen te drinken? Of voor het gemak steek je een rietje in het glas. Alles om te voorkomen dat het glas valt en breekt.

Of geef je je kids nog een plastieken beker? Grote kans dat ze graag ook een echt glas willen, zoals ‘de grote mensen’.

Dan is een kinderglas van OXO Tot dé oplossing!

 

Oxo Tot kinderglas

OXO tot eten met kinderenDit OXO Tot Kinderglas is ideaal om je kindje zelfstandig te leren drinken. Het glas beschikt over een inhoud van 148 ml en een gekleurde strook in antislip. Dankzij die antislip glipt het glas niet zo gemakkelijk door de vingertjes van je kind.

Je kindje ziet precies hoeveel drinken er nog in zit, omdat het glas doorschijnend is en zo verkleint de kans op knoeien. Het kinderglas is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat wel tegen een stootje kan.

 

Kinderbord

Niet alleen bij het drinken gebeuren er ongelukjes, ook bij het eten. Met mes en vork eten voelt in het begin wat onwennig voor een kind. Die handeling went moeilijk en al snel gebruiken ze hun handje om eten op hun vork of lepel te leggen. Of het eten valt naast hun bord op tafel.

OXO tot trainingsbordVermijd die ergernis en frustratie door een kinderbordje met een opstaand randje, ook wel een trainingsbord genoemd. Zo kan je kind die rand gebruiken om het eten op hun vork of lepel te leggen.

Lukt het na enige tijd wel om alles mooi op de vork te krijgen zonder de rand? Dan haal je de rand gewoon van het trainingsbord.

Nog een handig weetje is dat de onderkant van het bord antislip is. Zo schuift het bordje niet constant over tafel!

 

Eten met kinderen wordt kinderspel

Dankzij de juiste “materialen” maak je het voor je kind aangenamer om mee aan tafel te schuiven met “de grote mensen”. Laat ze voorzichtig kennismaken met een glas, een bord en bestek.

Zo groeien ze op hun eigen tempo in het zelfstandig leren eten. Ze krijgen zelfvertrouwen en de vele frustraties en ergernissen – zowel bij je kind als bij jou – verdwijnen!

Ontdek alle praktische kinderbordjes, glaasjes en bestek >