Kerstspecial: welke kerstboxen zijn er dit jaar?

Gepubliceerdin Tips

Dit jaar genieten van een heerlijk en onbezorgd kerstdiner? Overweeg dan eens een speciale kerst-maaltijdbox. In zo’n kerstbox zit namelijk alles wat je nodig hebt voor een heerlijk 3- of 4 gangen kerstdiner. Je hoeft niet meer naar de drukke supermarkt. Alles wordt vlak voor kerst bij je thuisbezorgd. In de kerstbox vind je ook een receptenkaart met heldere instructies. Zo zet jij in een handomdraai de perfecte kerst maaltijd op tafel. Vrienden en familie zullen versteld staan! Maaltijdbox.org vergelijkt deze maaltijdboxen, en helpt bij het kiezen van de maaltijdbox die bij jou past.

 

Wat is het voordeel van zo’n kookbox voor kerst?

Ieder jaar kan het weer een hele opgave zijn om een lekker en origineel kerstdiner samen te stellen. Ook het doen van boodschappen kan rondom de kerstdagen een hele klus zijn. Het is erg druk, en producten raken snel uitverkocht. De belangrijkste voordelen van zo’n kerstbox zijn:

 

  • Je hoeft niet meer na te denken over wat je gaat eten
  • Je hoeft niet zelf naar de winkel. Alles wordt vlak voor kerst aan huis bezorgd
  • De recepten ogen luxe, maar zijn eenvoudig te bereiden
  • Je kunt volledig genieten van alle gezelligheid die bij kerst komt kijken: je hoeft je niet druk te maken om het kerstdiner

 

Welke kerstboxen zijn er in België verkrijgbaar?

Een speciale kookbox voor kerst is de laatste jaren erg populair onder de Belgen. Steeds meer boxen bieden met kerst zo’n speciale kersteditie aan. In deze blog bespreken we in het kort de 3 meest populaire boxen: Marley Spoon, HelloFresh en Smartmat. Hieronder vind je per box wat praktische informatie.

 

Marley Spoon Kerstboxmarley spoon kerstbox

Te bestellen tot en met 17 december
Bezorgd op 23 december
Geschikt voor: 6 personen
Prijs: €99,95
Aantal gangen: 3
Wat staat er op het menu? Pompoensoep, kalkoenwellington, gestoofde spruitjes, en een heerlijk toetje

 

HelloFresh Kerstbox hellofresh kerstbox

Te bestellen tot en met 18 december.
Bezorgd op: 23 of 24 december
Geschikt voor: 2 /m 8 personen
Prijs: €44,50 – €124,50 (Tip: bekijk onze HelloFresh kortingscodes)
Aantal gangen: 3 of 4
Wat staat er op het menu? Peterseliewortelsoep, Makreelrillette, Hertenpeper en chocolademousse. HelloFresh biedt ook een speciale vegetarische variant.

 

Smartmat Kerstbox

Te bestellen tot en met 18 december.
Bezorgd op: 22 of 29 december
Geschikt voor: 4 t/m 6 personen
Prijs: €89 – €139
Aantal gangen: 4
Wat staat er op het menu? Aperoplankje, ravioli, kalkoenrollade en een klerststronk met meringue en karamel als afsluiter