Met deze drie ingrediënten kan je niet veel missen. Simpel en toch lekker! Zeker als je de schotel even onder grill zet, zodat er een lekker korstje op komt. En de schotel is ook nog eens makkelijk om te maken!
Ingrediënten (4 personen)
- 400 g korte pasta (naar keuze)
- 6 à 8 chipolata’s
- 600 g wortelen
- 1 sjalot
- 125 g kruidenkaas (bv. Boursin)
- 80 g gemalen mozzarella
- 2 dl room
- 1 eetl. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
- Snipper de sjalot fijn.
- Schil de wortelen en rasp ze fijn.
Bereiding (25 min.)
Tip: Tijdens stap 1 kan je ook al stap 2 uitvoeren, zo is alles nog sneller klaar. Laat ook al je oven voorverwarmen.
- Kook de pasta beetgaar in 4 L lichtgezouten water (kooktijd zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chipolata’s goudbruin. Haal ze uit de pan en snij in stukjes van 2 cm.
- Bak de fijngesnipperde sjalot glazig in het braadvocht van de chipolata’s. Voeg er de geraspte wortelen aan toe en laat 2 min. bakken. Roer er de room en de kruidenkaas onder.
- Meng de pasta onder de wortelen en voeg de chipolatastukjes toe. Doe de mengeling in een ovenschotel en bestrooi met de mozzarella.
- Schuif gedurende 10 min. in een op 200°C voorverwarmde oven en schakel de laatste min. de grill aan voor een bruin korstje.
Afwerking
Serveer onmiddellijk, eventueel met een stukje brood.
Tip: Je kan deze schotel ‘pasta met chipolata en worteltjes’ vooraf klaarmaken tot en met puntje 4. Op het moment zelf warm je hem 20 min. op in de oven, en zet je hem als laatste even onder de grill.