Organiseer je keuken met mandjes

Gepubliceerdin Tips

Een opgeruimde keuken voelt veel prettiger om in te koken dan een rommelige. Makkelijk je potten en pannen uit de kasten halen, of de juiste kruiden snel te pakken krijgen maakt dat alles vlotter verloopt. Je ervaart veel minder frustratie!

Maar al die dingen die je soms nodig hebt, waar stop je die dan netjes weg? Plastieken bewaardoosjes, een staafmixer, een maatbeker of zelfs de pastamachine…

Tip: gebruik mandjes in je keuken!

 

Opgeruimd staat netjes

Organiseer je keuken met mandjes dus! Deze tip brengt vooral soelaas voor mensen met open kasten in hun keuken. Koop enkele mandjes (van plastiek, hout of zelfs rieten mandjes) en berg daar je spullen in op. Schuif ze zo in je kast en opgeruimd staat netjes!

Als die mandjes dan nog eens de kleuren of stijl van je interieur aanvullen, is de kous helemaal af!

organiseer je keuken met mandjes

 

Makkelijk te nemen

Nadat je de keuken netjes hebt opgeruimd is het belangrijk dat je 1. alles nog weet zitten en 2. nog makkelijk de spullen die je regelmatig nodig hebt kan nemen. Een pastamachine zet je dus eerder wat verder weg dan een maatbeker of weegschaal.

Als er nog mensen koken in je keuken, laat dan zeker jouw bijdrage aan de propere keuken weten. Anders lopen ze verloren in jouw (opgeruimde) keuken!

 

Succes!