Er bestaan verschillende manieren om pasta af te wegen. De bekendste is misschien wel door je pasta af te wegen, met een weegschaal. Maar pasta afmeten zonder weegschaal gaat ook perfect! (Bij spaghetti dan toch)
Spaghettimeter
Je vindt spaghettimeters in allerlei kleuren en vormen. Met maar 1 doel voor ogen: dat jij perfect weet hoeveel spaghetti je moet koken, zonder dat je over hebt, of zonder dat iedereen te veel eet.
Pastalepel
Heb je er ooit al op gelet dat pastalepels een gat in het midden hebben? En dacht jij ook dat dit diende om het water te laten uitlekken? Dan ontdek je nu de werkelijke reden voor dat gat in je pastalepel…
De hoeveelheid pasta die in de cirkel (of ovaal) past, staat gelijk aan één portie spaghetti! Dus eigenlijk heeft iedereen al een spaghettimeter in huis 🙂
Pasta afwegen
Sta je er toch op om je pasta af te wegen? Of kook je fusilli, tagliatelle, macaroni of andere niet-rechte pasta? Dan is de weegschaal de enige optie. Weet dan dat de ideale portie ongeveer 100 gram ongekookte pasta is of 250 gram gekookte.
Na het afwegen kook je de pasta. Dit kan ook op verschillende manieren en die ontdek je in de blogpost over pasta koken! >