Pasta koken

Gepubliceerdin Tips

Je weet het of je weet het niet, maar er zijn effectief 3 manieren om pasta te koken.

 

1. Pasta koken in de kookpot

pasta kokenDit is de manier die we het best kennen, en het meest toepassen. Je zet je kookpot op het vuur. Je wacht tot het water kookt en doet er dan de hoeveelheid past in die je nodig hebt. Op de verpakking van je pasta vind je steeds een richtlijn hoe lang je de pasta dient te koken. Tijdens het koken roer je af en toe door je pasta, zodat ze niet aan elkaar beginnen plakken.

Nadat je de pasta gecontroleerd hebt of deze wel gaar genoeg is naar jouw mening, giet je de pasta af (bij voorkeur in een vergiet). Daarna spoel je de pasta met koud water, zodat de pasta niet aan mekaar plakt straks. Als je dat wil kan je er nu ook wat olijfolie onder mengen. Zo plakt je pasta tegen volgende dag nog niet aan elkaar. (Want niets vervelender dan pasta die aan elkaar kleeft!)

 

pasta koken met aspergekokerPasta koken met aspergekoker

Als extra hulpmiddel kan je altijd een aspergekoker gebruiken. Voordeel? Geen probleem meer om je lange pasta volledig in je pot en onderwater te krijgen, en het afgieten is ook niet meer nodig. Je haalt gewoon de koker met pasta uit je pot en klaar is kees! Ook hier spoel je best je pasta even af met water.

 

 

2. Pasta koken met pasta party van Tupperware

Wil je af van overkokende pasta en vuile kookplaten? Dan is Pasta Party van Tupperware misschien wel de oplossing voor jou. Met de Pasta Party pastakoker kook je voortaan je pasta in de microgolfoven.

Doe de pasta in de pastakoker, voeg water toe volgens de voorziene maataanduidingen binnen in de koker en zet in de microgolfoven (zonder deksel!). Ondertussen kan je de saus klaarmaken of een tijdschrift lezen, of… Daarna kan je de pasta ook makkelijk afgieten d.m.v. het deksel.

Resultaat: overheerlijke “al dente” pasta in een mum van tijd!

 

 

3. Pasta koken in de pan

Of koken we onze pasta al jaren verkeerd? In onderstaande video zie je hoe je pasta ook makkelijk in een braadpan kan koken. Je doet je pasta in de pan, giet er koud water bij (blijkt dat de pasta dan ook niet aan elkaar gaat plakken tijdens het koken!) en zet het vuur op. Wanneer de pasta gaar is, blijft er nog wat water over. Dat restje water kan je perfect gebruiken als basis voor de saus die je bij je pasta wil maken.