Zomer, winter, lente of herfst: soep smaakt altijd! Afhankelijk van de seizoenen wisselen wel de smaken van soep. In de zomer eten we misschien meer tomatensoep, terwijl we in de winter meer pompoensoep eten.
Mmm, pompoensoep. Maar hoe begin je daar aan?
- 3 (dikke) ajuinen
- 1 pompoen
- 1 kg wortels
- 1 courgette
- Eventueel 1 aardappel
- 5 (kippen) bouillon blokjes
Pompoensoep maken
Ten eerste schil en snij je alle groenten. Bij de pompoen zal er al wat meer werk zijn door de harde schil. Gewoon even doorbijten 😉 Je hoeft alles ook niet zo fijn te snijden. Alles wordt straks toch gemixt!
Vervolgens stoof je de gesneden ajuinen in een grote pot. Wanneer ze lichtjes bruin zijn voeg je water toe. Doe er dan ook alle andere gesneden groenten bij. Zorg zeker dat alles onder water staat. Laat nu koken.
Eventueel zal je af en toe nog wat water moeten toevoegen, zodat alles mooi onder water blijft. Dit doe je tot alles zacht genoeg gekookt is, zodat je kan mixen.
Doe er voor het mixen wel eerst nog de bouillon blokjes bij.
Nu mix je alles tot een lekkere soep! Na eerst wat proeven kan je peper, zout of andere kruiden toevoegen.
Soep met balletjes, croutons of lettertjes
Wat ook heerlijk is om toe te voegen aan de soep zijn balletjes, croutons of lettertjes. Dit zorgt voor meer vulling, en zo kan die kom soep als een echte, gezonde maaltijd doorgaan!
Hou er wel rekening mee dat je die balletjes best al op voorhand rolt en kookt, zodat iedereen direct kan smullen wanneer de soep klaar is.
Je kan ook je croutons zelf maken! Doe wat oud brood in stukjes en bak ze in een pan. Zo heb je zelfgemaakte croutons! En meestal nog lekkerder dan de meeste croutons uit een zakje.
Tip: Soep over? Invriezen die handel! Dan heb je er de volgende keer geen werk aan 🙂
Smakelijk!