Wat hebben toast, avocado en ei met elkaar te maken? Ze vormen samen een heerlijk én simpel gerechtje. Een combinatie die je watertandend naar binnen werkt aan de ontbijttafel. Of als lekkere lunch!
Benodigdheden:
- 1 avocado
- 2 geroosterde boterhammen
- 2 eieren
- Eventueel een tomaat
Bereiding van de toast met avocado
Op zich houdt dit gerechtje niet veel in, maar toch even alle stappen op een rijtje:
Stap 1: boterhammen roosteren
Of het nu witte boterhammen of volkorenbrood is, speelt geen rol. Hoewel volkoren (of ander granenbrood) aan te raden is.
De boterhammen rooster je gewoon in je broodrooster. Heb je dat niet? Dan leg je de boterhammen even in je oven (verwarm je oven wel eerst voor op 200°).
Stap 2: avocado pellen
Terwijl je boterhammen roosteren, pel je de avocado. Eens je weet hoe je dit best aanpakt, valt dit echt goed mee.
Kijk gewoon even naar dit filmpje:
Tip: Zo herken je een rijpe avocado >
Stap 3: eieren bakken
Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur bak je een spiegelei of een roerei. Kruid gerust wat met peper en zout.
Stap 4: alles samenvoegen
Leg nu je geroosterde boterhammen op een bordje. Smeer de avocado uit over je 2 boterhammen. Leg er vervolgens de eieren op. Op elke boterham een spiegelei of verdeel je roerei.
Smakelijk!
Tip: een rauwe gesneden tomaat past hier heerlijk bij!